طبق آماری که به تازگی منتشر شده، شاهد افزایش ۲۸ درصدی بیماران مبتلا به اختلالات روانی به ویژه استرس و اضطراب، نسبت به یک دهه گذشته هستیم. بیش از یک سوم مردم بریتانیا حداقل یک بار در طول هفته احساس استرس و اضطراب می کنند. افزایش استرس و فشار کاری یکی از خطرناک ترین معضلات زندگی امروزی ست. بطوریکه سازمان سلامت همگانی انگلیس اعلام کرد از میان جمعیت مبتلا به اختلالات سلامت روان که در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ به مراکز درمانی مراجعه کرده اند، ۸.۷ درصد از استرس و اضطراب رنج می برده اند.
به طور کل آمار مراجعین به مراکز درمانی که دچار اختلالات سلامت روان هستند، نسبت به سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲، افزایش ۶.۹ درصدی داشته است. به علاوه مرکز ملی آمارها در بریتانیا، افزایش استرس و فشار کاری در محیط کار خبر داده و این رقم را در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، برابر با ۵۹۵ هزار مورد اعلام کرده است. آمارها نشان می دهد، در سال گذشته ۴۴ درصد از بیماری های کارمندان و شاغلین به دلیل افزایش استرس و فشار کاری بوده و این در حالی است که این رقم در ۱۰ سال گذشته ۳۵ درصد بوده است. نیمی از بزرگسالان بریتانیا معتقدند که سطح بالای استرس در زندگی مدرن امروزی، بر تمام ابعاد زندگی شخصی افراد تاثیر منفی گذاشته است.
این آمار در کشورمان هم بسیار شدید است. تحقیقات نشان میدهد که ۲۶ درصد مردم ایران نیازمند روانگران سلامت هستند و در بین جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال بهطور میانگین از هر ۴ ایرانی یک نفر مبتلا به مشکل اعصاب و روان است. بخش اعظم این مشکلات ناشی از استرس و البته فشار کاری می باشد. بیماریهایی چون سرطان، چاقی، فشارخون بالا، کلسترول، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و بیماریهای مربوط به نقص سیستم ایمنی به طور قابل توجهی وابسته به افزایش استرس و فشار کاری هستند. این آمار پس از کرونا هم با توجه به افزایش بی سابقه تورم، شدت بیشتری به خود گرفت. بطور مثال بررسیهای سامانه خودارزیابی روانشناختی نشان میدهد در شش ماه اول شیوع کرونا ۹ تا ۱۱ درصد استرس، اضطراب و افسردگی شدید و متوسط گزارش شد. این درحالیست که اخیرا این آمار به ۱۶ درصد افزایش پیدا کرده است.
نکته دیگر شیوع مادام العمر افسردگی دربین مردم است که خانم ها ۲۵ درصد و آقایان ۱۵ درصد می باشد. افسردگی گاهی می تواند به دلیل اتفاقات تلخ و وحشتناکی که در زندگی انسان ها به وجود می آید شکل بگیرد. تحقیقات دیگری که انجام شد نشان می دهد زنانی که کارمند هستند به دلیل افزایش استرس و فشار کاری که دارند بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند و ٪۲۳ از زنان کارمند افسرده هستند و تنها ٪۶ از زنانی که دغدغه کار ندارند دچار افسردگی می شوند. همچنین تحقیقات نشان می دهد میزان اضطراب افراد نیز در بروز اختلال افسردگی نقش مهمی دارد .یعنی کسانی که میزان اضطراب بالایی دارند بیشتر در معرض افسردگی می باشند و باید برای درمان افسردگی خود در مراحل اولیه اقدام کنند.