افزایش مصرف فست فود ها

مصرف فست فودها نسبت به ۴۰ سال گذشته بسیار افزایش یافته است، طوری که اگر برخی از ماحساب کنیم در طول هفته چند بار فست فود استفاده می کنیم ممکن است متعجب شویم. در ناسالم بودن فست فودها شکی نیست اما با این حال، همچنان از پرفروش ترین غذاها هستند و باعث شده اند بسیاری از ما طعم غذاهای خانگی را از یاد ببریم.

در سال های اخیر ٬ فست فودها تاثیر بسزایی بر جامعه ما گذاشته است که برخی از آنها خوب و برخی دیگر بد هستند . بزرگترین تاثیر مثبت فست فود صرفه جویی در وقت ٬ انرژی و هزینه است . اما این تاثیر مثبت در مقابل آثار منفی خوردن فست فود بسیار بی ارزش جلوه می کند . چرا که روند تهیه فست فود معمولا با حداقل توجه به نظافت و بهداشت و کیفیت صورت می گیرد . همچنین بازاریابی هوشمندانه ای که شرکت ها و رستوران ها در نسل های جوان در پیش گرفته اند ، نه تنها آنها را بد عادت کرده ؛ بلکه برای سلامتی آنها خطرناک است.

مصرف فست فود بدون نوشابه ها امکان پذیر نیست. آنها سرشار از کربوهیدرات است و هیچ گونه فیبری ندارد. وقتی سیستم گوارشتان این غذاها را می شکند، کربوهیدرات ها به عنوان گلوکز در جریان خونتان آزاد می شوند و در نتیجه قند خونتان افزایش می یابد.

مصرف فست فود در بانوان

بسیاری از وعده های غذایی فست فودها حاوی قند اضافه شده است. این نه تنها به معنای کالری اضافی است بلکه کاهش مواد مغذی را نیز در پی دارد. متخصصان قلب توصیه می کنند در روز تنها ۱۰۰ تا ۱۵۰ کالری از قندهای اضافه شده دریافت کنید. این یعنی ۶ تا ۹ قاشق چای خوری. بسیاری از نوشیدنی های فست فودها به تنهایی مقدار بسیار زیادی قند دارند. یک قوطی نوشابه حاوی ۸ قاشق چای خوری قند است که این مقدار، برابر است با ۱۳۰ کالری، ۳۹ گرم قند و دیگر هیچ! چربی های ترانس، چربی های مصنوعی هستند که طی فرآوری غذاها ساخته می شود.

این روغن معمولا در این غذاها پیدا می شود غذاهای سرخ شده شیرینی ها خمیر پیتزا کراکر کوکی چربی ترانس به هیچ وجه و در هیچ اندازه ای سالم یا خوب نیست. مصرف فست فود می تواند باعث افزایش LDL (کلسترول بد)، کاهش HDL (کلسترول خوب) و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع ۲ شود.

مصرف فست فود

امروز٬ از هر ۳ بزرگسال٬ ۲ نفر اضافه وزن دارند یا چاق هستند. بیش از یک سوم کودکان ۶ تا ۱۹ سال نیز اضافه وزن دارند. با بیشتر شدن علاقه مردم به مصرف فست فود٬ چاقی نیز در جامعه بیشتر می شود . سازمان OAC گزارش داده است که تعداد رستوران های فست فود در امریکا از سال ۱۹۷۰ دو برابر شده است و تعداد افرادی که اضافه وزن دارند نیز بیش از ۲ برابر شده است . جدا از تلاش هایی که برای آگاه کردن مردم در این زمینه صورت گرفته است ، تحقیقات نشان میدهد که میزان کالری ٬ چربی و سدیم موجود در غذا های فست فود از سال ۱۹۷۰ تغییری پیدا نکرده و همچنان بسیار بالاست.